Gå till innehåll

Det började med ett enda ord, Pestkung

Författaren Mikael Strömbergs senaste bok Pestkung var jag tvungen att sträckläsa från pärm till pärm. Berättelsen börjar med att just Mikael Strömberg har haft skrivkramp ett bra men när han hör Jack Werner (en verklig journalist bl a känd för att ha startat Creepypodden) nämna några skräckkaraktärer under en föreläsning fastnar ett av dessa namn, Pestkung och det blir starten för en spännande berättelse.

Det går en tid och så på en avslutningsfest för en hårdrockstidning tycker han sig höra någon nämna namnet Pestkung igen. Kan det vara ett gammalt band? Mikael kan inte sluta tänka på namnet och en dag dyker en rätt vanlig punk- eller metalbandströja upp på ett nätloppis. På t-shirten står det PESTKUNG och säljs för ett ovanligt högt pris.

Boken blir ännu mer intressant när både Jack Werner och DNs musikjournalist Fredrik Strage dras in i Mikaels sökande efter vad Pestkung kan vara för något. På olika håll börjar dessa tre att lägga ett pussel och frågan är vad de kommer fram till. Jag lovar att det är något riktigt obehagligt.

Boken är skriven som en slags dokumentärroman där både berättarrösten, som ju är författaren själv, och att huvudpersonerna är tre nu levande personer bidrar till att jag någon gång under läsningen faktiskt undrade över om det var fiktion eller på riktigt. Bara så du vet så är det fiktion och det är jag väldigt glad över!

Läs mer på vår blogg Bokpärlan

Finns boken på ditt bibliotek?

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se