Studera på dagtid, kvällstid eller distans – grundläggande kurser

Du som vill läsa grundläggande kurser på Komvux kan välja att studera på dagtid, kvällstid eller distans. Du kan även välja om du vill studera på deltid eller heltid.

Studier på dagtid

Om du väljer att studera på dagtid har du lärarledda lektioner på Campus Risbergska kl. 8–17. Antal lektioner per vecka varierar beroende på antalet poäng på kursen du läser.

Du använder en lärplattform som heter Fronter. I Fronter har du tillgång till materialet i kursen. Utöver lektionerna i skolan måste du även avsätta tid för hemuppgifter och egna studier.

Studier på kvällstid

Om du studerar på kvällstid har du lärarledda lektioner på Camus Risbergska en kväll i veckan kl. 17.30–20.30.

Studier på distans

Att studera på distans innebär att du studerar på egen hand enligt en planering där du löpande lämnar in inlämningsuppgifter. Du har kontakt med dina lärare per telefon, e-post, Adobe Connect, Skype och ett digitalt klassrum. Din undervisning sker enbart digitalt och du behöver därför en egen dator.

Studieformen är flexibel då du bestämmer själv när och var du ska studera, men den kräver mycket hög självdisciplin och motivation då du själv helt tar ansvar för studierna själv.

Som närvarokontroll ska du ha löpande kontakt med din lärare och inom en bestämd tid göra de uppgifter du får. I många kurser ingår en muntlig examination. I vissa kurser ingår obligatoriska moment som laborationer, muntliga redovisningar eller nationella prov. Dessa moment gör du på plats i Örebro.

Ibland är det externa utbildningsföretag som håller i kursen. Antalet studieplatser är begränsat.