SFI Yrkesspår

Du som går på SFI kan även läsa en kurs som förbereder dig för en yrkesutbildning. Det är ett bra sätt att få en inblick i arbetslivet i Sverige. Här kan du läsa mer om yrkesspår och vilka yrkesområden som finns nu.

Så här fungerar det

Yrkesspår är en kombination mellan SFI och kurs inom ett yrkesområde. Varje vecka läser du svenska i tre dagar och yrkesstudier i två dagar. Studierna är på heltid under augusti-juni. Det är endast en start per år.

Yrkesområden

Nu kan du välja mellan följande yrkesområden:

• Vård och omsorg: För dig som vill förbereda dig för en utbildning för att kunna jobba med sjukvård, äldreomsorg, hemtjänst eller som personlig assistent.
  • Barn och fritid: För dig som vill förbereda dig för en utbildning för att kunna jobba med exempelvis barnomsorg eller på fritidshem.
  • Mat och måltid: För dig som vill förbereda dig för en utbildning för kunna jobba som kock.

Hur ansöker jag till Yrkesspår?

Prata med din lärare om att du är intresserad av Yrkesspår. Om du går på SFI och har rätt studienivå (C/D) har du möjlighet att söka. Du blir intervjuad och får sedan besked om du har kommit in på kursen.

Om du inte läser på SFI, prata med din handläggare som kan anmäla dig.

Har du frågor om yrkesspår mejlar du till komvux.yrkesspar@orebro.se.

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16