Gå till innehåll

Så här lämnar du en intresseanmälan för Komvuxarbete mot yrkesexamen

Här får du veta hur du lämnar en intresseanmälan till komvuxarbete mot yrkesexamen. Det finns olika sätt att göra en intresseanmälan. Du kan läsa mer om de olika sätten på denna sida och lämna in din intresseanmälan.

Innehåll på sidan

Innan du lämnar en intresseanmälan

Läs igenom informationen om Komvuxarbete mot yrkesexamen. Där finns information om syftet med kursen och förkunskapskraven.

Om du har en funktionsvariation och är i behov av stöd för att genomföra kursen, ska du kontakta samordnare på Yrkesutbildningscenter innan du lämnar intresseanmälan.

Sista dag för att lämna in intresseanmälan är onsdag 29 november. Sista dag att komplettera inlämnad intressenamälan är 7 december.

Har du skyddade personuppgifter?

Om du har skyddade personuppgifter ska du alltid kontakta Vägledningscenter för att göra din ansökan. Du ska inte göra den i ansökningssystemet, eftersom dina uppgifter inte blir sekretessmarkerade där.

Så här lämnar du en intresseanmälan

Om du är folkbokförd i Örebro kommun ska du göra din ansökan på webben. Tänk på att du måste ladda upp betyg och intyg i webbansökan.

Har du generella frågor om komvuxarbetet, önskar vägledning och hjälp, kontakta studie- och yrkesvägledare, vagledningscenter@orebro.se.

Olika sätt att göra intresseanmälan

Du kan välja att lämna intresseanmälan genom att logga in med Bank-id. Du kan också logga in med användarnamn och lösenord. Då behöver du ett användarkonto. Har du inget, måste du börja med att skapa ett.

Om du har glömt ditt lösenord kan du skapa ett nytt här.

Film: Så här lämnar du en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du redan går på Komvux

Om du är elev på Komvux och vill lämna en intresseanmälan kan du även göra det genom att logga in med webbdosa. Användarnamn och lösenord är samma som till skolans datorer och wifi.

Så här gör du

Skriv in hela ditt användarnamn i rutan "Användarnamn", både bokstäver och siffror.

När du fyller i ditt lösenord skriver du samtliga bokstäver och special­tecken med tangentbordet. Till siffrorna använder du webb­dosan. Du måste skriva bokstäverna och siffrorna i den ordning som de kommer i lösenordet för att det ska fungera.

När du skrivit in ditt lösenord klickar du på "Logga in".

Skicka med betyg och intyg

När du gör en intresseanmälan ska du skicka med betyg och intyg som visar att du har rätt förkunskaper.

Skicka med alla betyg från tidigare utbildningar. Där ska namn, personnummer och underskrift av rektor finnas med. Utländska betyg ska vara bedömda av UHR (Universitets- och högskolerådet).

Du behöver inte skicka med betyg från utbildningar från 2009 och framåt från Komvux i Örebro. Studieplan och utdrag från Antagning.se är inte giltigt som underlag för intresseanmälan.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta Komvux

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se