Larmtekniker

En larmtekniker arbetar inom säkerhetsbranschen och installerar till exempel brandlarm, inbrottslarm, CCTV (kameraövervakning), passersystem och annan säkerhetsutrustning.

Det går för tillfället inte att söka till utbildningen

När vi har klart med datum för nästa kursstart informerar vi här om när ansökan öppnar.

Vad gör en larmtekniker?

En larmtekniker är ofta anställd av ett elinstallationsföretag, elteknikföretag eller larm- och säkerhetsföretag. En larmtekniker sköter service och reparation av larmsystem och säkerhetsanläggningar. I arbetet ingår det mesta från planering till montering, programmering och driftsättning.

Arbetsgivare kommer att kräva utdrag ur polisens belastningsregister.

Utbildningen sker i samarbete med Nercia.

För att kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa sätt och öka dina möjligheter att få jobb som larmtekniker efter utbildningen, är det bra om du har körkort.

Vi strävar efter att anpassa utbildningen utifrån deltagarnas indivi­du­ella behov, önskemål och förutsättningar. Samtidigt förutsätter vi att du själv tar ett stort eget ansvar för att nå målen med utbild­ning­en.

Datorn är ett nödvändigt hjälpmedel i dina studier.

Utbildningen kostar inget men du måste själv betala för kurslitteratur.

16 november 2020–26 november 2021.
Sommaruppehåll vecka 27–29.
Utbildningstiden är 51 veckor.

Länkarna går till Skolverkets webbplats.

Behörighet för utbildningen

Du måste dessutom ha kunskaper i matematik och svenska som motsvarar grundskolans årskurs 9. Om du har läst kurserna via Komvux efter 1 januari 2017 ska du ha kunskaper motsvarande:

• matematik, delkurs 3 på grundläggande nivå
  • svenska/svenska som andraspråk, delkurs 4 på grundläggande nivå.

Här fyller du i en digital blankett för ansökan till Yrkesutbildning. (pdf, 172 kB) Spara ifylld blankett på din dator och bifoga den i ett mejl till vagledningscenter@orebro.se. Om du inte har möjlighet att mejla blanketten kontakta Vägledningscenter, så skickar vi blanketten med post till dig.

Tillsammans med din ansökan ska du bifoga en kopia på ditt grundskole- och/eller gymnasiebetyg.

Om du inte är folkbokförd i Örebro ska du lämna ansökningsblanketten till din hemkommun.

Vi måste ha din ansökan omgående. Antagning sker i den ordning ansökningarna kommer in till oss.

Så här fyller du i ansökningsblanketten

Det är viktigt att ansökningsblanketten blir ifylld på rätt sätt. Läs denna instruktion för hur blanketten ska fyllas i. (pdf, 164 kB)

Om du, efter att ha läst instruktionen, ändå är osäker på hur blanketten ska fyllas i, kontakta studie- och yrkesvägledare på Vägledningscenter.

Om du har skyddade personuppgifter

Om du vill ansöka och har skyddad identitet ska du kontakta studie- och yrkesvägledare Kerstin Bergh, kerstin.bergh@orebro.se eller Annika Arnesson Gyld, annika.arnesson.gyld@orebro.se.

Så fungerar antagningen

Alla som söker till gymnasial vuxenutbildning är inte garanterade en plats. Om det finns fler behöriga sökande än antal platser görs ett urval.

Om du blir antagen får du en kallelse till utbildningen i god tid före kursstart. Blir du inte antagen får du ett reservbesked.

Inför varje kurs är det ett obligatoriskt registreringstillfälle. Där bekräftar du att du tackar ja till din plats. Om du inte kan komma måste du anmäla det i förväg, annars stryks du från din plats.

Du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN) för att finansiera dina studier. Då ska du uppge studietid och omfatt­ning, det vill säga antal poäng.

Studietid: 51 veckor
Poäng: 1 500 p