Värdskap, kommunikation och marknadsföring

Handeln och besöksnäringen är en bransch där det behövs personal med bred och djup kunskap inom service, bemötande, information och kommuni­ka­tion.

Det går för tillfället inte att söka till utbildningen

När vi har klart med datum för nästa kursstart informerar vi här om när ansökan öppnar.

Värdskap är konsten att få människor att känna sig välkomna.

Det här är en utbildning för dig som värderar mötet med andra människor.
Utbildningen ger dig goda kunskaper inom försäljning och bemötande med fokus på marknadsföring.

Inom de flesta branscher behövs det personer som har en förståelse för vikten av god service för att kunna möta kundens behov. Du får under utbildningen utveckla din förmåga att kommunicera med kunder och förstå processerna bakom olika typer av försäljning.

På utbildningen får du även den kompetens och de färdigheter som krävs för att ta fram informations- och reklammaterial samt marknadsföringskampanjer. Du kommer att få kunskaper i teknik som används och lära dig om hur sociala medier används i marknadsföring.

Efter utbildningen kan du söka jobb inom hotell, upplevelseföretag, konferensanläggningar eller kundtjänst och som till exempel butikssäljare, receptionist, kundvärd eller marknadsföringsassistent.

Det här är en utbildning för dig som tycker om att möta människor och som vill vara en positiv och aktiv del i deras kundupplevelse. Utbildningen passar dig som är social, kommunikativ och tycker om att göra andra människor nöjda.

Utbildningen sker i samarbete med Virginska gymnasiet och är i deras lokaler på Fabriksgatan 52.

Vi strävar efter att anpassa utbildningen utifrån deltagarnas indivi­du­ella behov, önskemål och förutsättningar. Samtidigt förutsätter vi att du själv tar ett stort eget ansvar för att nå målen med utbild­ning­en.

Datorn är ett nödvändigt hjälpmedel i dina studier.

Utbildningen kostar inget men du måste själv betala för kurslitteratur.

30 augusti 2021–3 juni 2022, 40 utbildningsveckor.

Utbildningen startar under förutsättning att den beviljas ekonomiskt stöd och att det är tillräckligt många sökande.

Länkarna går till Skolverkets webbplats.

Höstterminen 2021

Poäng

Administration 1

Affärskommunikation

Information och kommunikation 1

Information och kommunikation 2

Intern och extern kommunikation

Receptions- och konferensservice

Behörighet för utbildningen

Du måste dessutom ha kunskaper i engelska, matematik och svenska för att kunna tillgodogöra dig utbildningen, som motsvarar grundskolans årskurs 9. Om du har läst kurserna via Komvux efter 1 januari 2017 ska du ha kunskaper motsvarande:

• engelska, delkurs 4 på grundläggande nivå.
  • matematik, delkurs 3 på grundläggande nivå
  • svenska/svenska som andraspråk, delkurs 4 på grundläggande nivå.

Språktest

Yrkesutbildningarna bedrivs i ett högt tempo. Därför är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket så att du kan hänga med i undervisningen och klara av utbildningen.

Du kommer därför att bli kallad till ett språktest efter att du ansökt.

Detta gäller inte elever som har något av följande:

• Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk från svensk grundskola (åk 9), eller
  • Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på gymnasienivå.

Är du döv eller har en hörselnedsättning och vill läsa en av våra yrkesutbildningar?

Du som är döv eller har en hörselnedsättning kan också läsa våra yrkesutbildningar på gymnasienivå. Vill du veta mer kan du boka ett möte med vår lärare Thomas Söderkvist, thomas.soderkvist@orebro.se. Thomas kan hjälpa dig med information om hur och när du kan söka till den utbildning du är intresserad av.

Du ansöker till utbildningen på webben. Ansök här och få mer information.

Kort ansökningstid. Lämna in din ansökan omgående.

Så fungerar antagning

Alla sökande till gymnasial vuxenutbildning är inte garanterade en plats. Om det finns fler behöriga sökande än antal platser görs ett urval. Urvalet görs enligt förordningen (2011:1108) om vuxenutbildning. Du kan läsa om hur urvalet går till här.

Om du blir antagen får du en kallelse till utbildningen före kursstart. Blir du inte antagen får du ett reservbesked.

Inför utbildningsstart kallas du till ett obligatoriskt registreringstillfälle. Där bekräftar du att du tackar ja till din plats. Om du inte kan komma måste du anmäla det i förväg, annars stryks du från din plats.

Generella frågor om utbildningen och hur du ansöker

Kontakta Reme Martinez Nunez, lärare
reme.martinez.nunez@orebro.se