Kvinnerstagymnasiet - en del av Örebro kommun

Låt din framtid växa fram.

Från och med höstterminen 2021 kommer elever som söker till Naturbruksprogrammet att tillhöra Karolinska gymnasiet. I och med detta startar vi framtidens Naturbruksutbildning. För dig som elev innebär det att du kan välja att läsa det traditionella Naturbruksprogrammet eller kombinera Naturbruksprogrammet med kurser som ger dig behörigheter som motsvarar det du läser på Naturvetenskaps- eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Mer information om programmet och de olika inriktningarna hittar du på Karolinska gymnasiets webbplats.

Elever som redan går på Naturbruksprogrammet kommer att fortsätta tillhöra Kvinnerstagymnasiet fram till dess de tar studenten.

Aktuellt!

Studenten 2021 på Kvinnerstagymnasiet

Dag: Torsdag den 10 juni
Tid:
Klasserna börjar och slutar olika tider. Se schemat nedan.

Bästa student och bästa anhörig!

Äntligen student!! En kombination utav glädje, nyfikenhet och vemod brukar prägla denna dag! En dag som ni studenter alltid kommer att minnas!

Studenten 2021 kommer att se annorlunda ut även detta år. Många evenemang har ställts in för att hindra en okontrollerad smittspridning. Vi vill göra denna dag så festlig som möjligt utan att för den skull tumma på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Gymnasienämndens beslut:

• Studentavslutningen sker klassvis den 10 juni.
  • Det blir inte något utspring med vänner och anhöriga på skolan. Allt för att undvika folksamlingar. Förälder ombedes hämta upp sin student på anvisad parkering. Stanna kvar i bilen och invänta din student.
  • Ingen flakåkning, ingen kortege.
  • Håll alltid ett avstånd på två meter till varandra!

Bästa anhörig

Du väljer självklart hur du och din familj vill uppvakta er student på hemmaplan denna glädjefyllda dag. Vi önskar och ber dig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt de riktlinjer vi beskriver i vår information, när du hämtar din nybakade student den 10 juni.

Ingen trängsel – håll avstånd på minst två meter till närmaste person, en bil per elev, hämta din student och fira på hemmaplan. Påminner ytterligare en gång om att vi inte har något publikt utspring!

Karta över parkeringar Studentavslutning 2021 (pdf, 281.4 kB)

Gemensam information för Örebro kommuns gymnasieskolors studentfirande och skolavslutning för årskurs 1 och 2 finns på orebro.se.

Information om distansundervisning under resten av vårterminen

Örebro kommuns gymnasieskolor kommer även fortsatt ha en kombination av undervisning på plats och på distans. Detta gäller terminen ut. Ungefär två tredjedelar av din undervisning bör från och med 19 april ske på plats i skolan.

Det kommer att finnas variationer mellan skolorna och inom skolornas olika program. Mer information om hur mycket av din undervisning som kommer ske på distans respektive på plats får du från skolan.

Beslutet bygger på Smittskyddsenhetens rekommendationer utifrån det rådande läget i länet samt våra skolors förutsättningar och möjligheter att minska risken för smittspridning genom att undvika trängsel i skolans lokaler och i kollektivtrafiken. Fram till sommaren kan mängden undervisning som sker på plats i skolan variera utifrån hur smittläget utvecklar sig. Beslutet gäller som längst till 30 juni.

Vad gör vi på skolan för att minska smittspridningen?

Vi fortsätter att jobba förebyggande för att minska smittspridningen bland annat genom utökade städrutiner, schemaanpassningar och genom att förlägga delar av undervisning utomhus när det är möjligt.

Vad behöver du som elev göra?

Det är nu extra viktigt att vi alla tar vårt ansvar när vi är i skolan. Du behöver tänka extra noga på att bara komma till skolan om du är helt frisk, tvätta händerna ofta och hålla avstånd till andra, både kompisar och lärare. Det är också viktigt att du går och testar dig vid minsta symptom.

Tillsammans hjälps vi åt att stoppa smittspridningen!

Kontakta Kvinnerstagymnasiet