Meny

Elevboende och fritidsverksamhet

Att bo på Kvinnerstagymnasiets internat är både utvecklande och kul. Här finns kompisar i samma ålder och med intressen för jord, djur och natur.

Skolan kan erbjuda boende på elevhem för elever med lång eller besvärlig resväg.

Internatet består av tre elevhem, med totalt 46 enkelrum. Alla rum har egen toalett och dusch. I elevhemmens källare finns gemensamma utrymmen som kök, TV-rum och tvättstuga.

I ett av elevhemmen är det tillåtet att ha burdjur. Du som går inriktning Djur med profil Hund kan bo på internatet med din hund. Det finns även möjlighet att hyra stallplats.

Trådlöst nät

Vi erbjuder alla elever trådlöst nätverk i våra elevhem. Det är ett nätverk där man kan använda sina egna datorer för att komma åt internet, men det krävs att man identifierar sig med sin vanliga elevinloggning för att få åtkomst. Åtkomst till nätverket är kostnadsfri.

Här kan du läsa mer om skolans trådlösa nätverk.

Kostnad

Kostnader för mat och boende ligger mellan 3 400 och 3 900 kronor per månad. Alla elever som bor på skolan äter frukost, lunch och middag i skolans matsal. Fritidsverksamheten ordnar med kvällsfika.

Fritidsverksamhet

I fritidsverksamhetens lokaler finns TV-rum, datorer, air-hockey och sällskapsspel. I lokalerna har även internats- och fritidspersonalen sitt kontor.

För dig som vill träna

Skolan har idrottshall, ett litet men komplett gym med både konditions- och styrketräningsmaskiner samt fria vikter. Det finns också en motionsslinga som utgår från skolområdet.

Aktiviteter

Fritidsverksamheten är ni själva med och påverkar. Bland annat filmkvällar, turneringar, matlagning och bakning ordnas om intresse finns. Aktiviteter som ordnas utanför skolan kan vara bowling, bad, go-cart, besöka köpcentra, åka på olika idrottsarrangemang med mera

Resa till och från skolan

Kommunikationsmöjligheterna med Länstrafiken till och från skolan är bra. Vi har även möjlighet att låna skolans minibussar kvällstid.

Fritidsledare och kurator

Fritidsledare finns på skolan måndag–torsdag kl. 15–24. Därefter finns journummer att ringa.

Vill du veta mer?

Namn

Titel

Telefon

E-post

Ing-May Kangedal

Internatföreståndare

019-21 68 22

ing-may.kangedal@orebro.se

Senast uppdaterad: 23 januari 2020

Publicerad: 26 augusti 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Kvinnerstagymnasiet

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Måndag–fredag kl. 12–16.30

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se