Restaurang och café

På Kvinnerstagymnasiets restaurang serverar vi mat lagad från grunden med omsorg om djur, natur och människor. För oss i restaurang och café är det därför självklart att så långt som möjligt använda närproducerade, ekologiska, KRAV- och rättvisemärkta råvaror. Vårt café är en samlingsplats. Hit är du välkommen för att fika, umgås, plugga eller helt enkelt bara vara.

Dekorationsbild

Restaurangen

Alla skoldagar kl. 11–12.30

Om restaurangen

I vårt kök lagar vi all mat från grunden. Varje dag erbjuder vi tre varmrätter som lagas med omsorg av våra duktiga kockar och med kommunens klimatsmarta koncept i åtanke. Menyn är varierad och erbjuder allt från husmanskost till modernare rätter. Till måltiden finns självklart även en stor säsongsanpassad sallad/grönsaksbuffé, bröd, diverse spreads och dryck.

Ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade råvaror

För oss är det viktigt att laga mat av råvaror vi är stolta över. Det innebär bland annat att majoriteten av råvarorna är ekologiska, att vi så långt som möjligt väljer närproducerade råvaror, att fisken kommer från hållbart bestånd som inte hotas av utrotning och att vi följer råvarans årstid. På så sätt månar vi om både dig, djur och natur.

KRAV - logotyp

Cirka 80 % av våra produkter är ekologiska och/eller KRAV-märkta och vi är både KRAV- och MSC-certifierade.

Vi vill att du ska gilla det vi gör och den mat vi serverar därför är våra elever alltid välkomna med synpunkter och idéer med omtanke också om kommande generationer.

Specialkost

Behöver du specialkost ordnar vi det, men vi behöver ett intyg från skolsköterskan som visar vilka behov du har.

David Lindqvist, kökschef, david.lindqvist@orebro.se, 019-21 17 91

Café Kvinnersta

Caféet är öppet större delen av skoldagen

Sortiment och utbud

Caféet erbjuder ett brett utbud av bland annat smörgåsar, smoothies, frukt, juicer; allt för att förse dig med extra energi under skoldagen. I vårt utbud finns även kaffe/te, mineralvatten, kakor och bitar. För dig som inte äter frukost hemma erbjuder vi frukostpaket till förmånligt pris.

Utbudet av frukt, smörgås och drycker varierar men KRAV och ekologiska produkter prioriteras. Vi har en tydlig märkning av sortimentet för att du som gäst ska kunna göra medvetna val.

En viktig social mötesplats

Skolan, tillsammans med oss, erbjuder en trygg och trivsam miljö, där caféet fungerar som en social mötesplats för skolans elever och personal. Till oss kommer du för att studera, umgås, koppla av eller bara ses över en fika. Hos oss är allas lika värde allas ansvar!

Ett hälsosammare sortiment

Vi satsar på ett mer hälsosamt sortiment med mindre socker och främjar låga priser på frukt och nyttigare fikasortiment.

En hållbar och hälsosam miljö för alla!

Vår miljö är viktig och den kan vi påverka. Därför tänker vi ekologiskt och handlar närproducerat när det är möjligt. Självklart är vårt kaffe och te både ekologiskt och rättvisemärkt, liksom bananerna.

Senast uppdaterad: 10 mars 2020

Publicerad: 18 september 2015

Translate

Örebro municipality in other languages