• / Ansök till Riksgymnasiet

Ansök till Riksgymnasiet

Teckenspråk

Ansökan till Riksgymnasiet gör du via din hemkommun, under perioden 10 januari-15 februari 2022.

Senast den 15 februari ska du också skicka in de handlingar till Riksgymnasiets kansli som antagningen behöver för att bedöma om du är behörig att tas emot som elev på Riksgymnasiet. Vilka handlingar du ska skicka in beror på till vilken elevgrupp du söker.

Behörighetskrav

Du kan söka till Riksgymnasiet när du har avslutat grundskolan/specialskolan och till och med det år du fyllt 19 år. Läs gärna mer om våra specifika behörighetskrav för de olika elevgrupperna.

Vänligen notera att samtliga handlingar och blanketter som vi hänvisar till här ska skickas till Riksgymnasiets kansli, Box 31188, 701 35 Örebro. Det enklaste sättet att fylla i blanketterna och handlingarna är att ladda ned filerna till din dator först.

Viktiga datum för ansökan 2022

Detta händer

Ansökan till Riksgymnasiet öppnar.

Sista ansökningsdag.

Preliminärt antagningsbesked (brev skickas till folkbokföringsadressen).

11 april–9 maj

Tid för eventuellt omval.

Riksgymnasiet behöver ha slutbetyget tillhanda senast denna dag.

Slutligt antagningsbesked (brev skickas till folkbokföringsadressen).

Sista dagen att tacka ja eller nej till erbjuden plats.

12 augusti

Riksgymnasiet behöver ha det pedagogiska överlämnandet tillhanda senast denna dag.

För dig som bor i Örebro län

Är du folkbokförd i Örebro län och vill söka till Riksgymnasiet gör du det genom att fylla i en specifik blankett som du hittar här nedan. Vill du även söka till någon annan av Örebro läns gymnasieskolor och program ska du söka dessa i Dexter. Du som vill söka både till Riksgymnasiet och till någon av Örebro läns gymnasieskolor ska alltså söka både via Riksgymnasiets blankett och via Dexter.

Här hittar du blanketten som du behöver fylla i och skicka in. Pdf, 259.7 kB. (Pdf, 259.7 kB)

Vanliga frågor och svar

Här hittar du mer information om ansökningsprocessen och svar på vanliga frågor.

Är du logoped eller psykolog och har frågor om ansökan?

Här hittar du mer detaljerad information om exempelvis efterfrågade utredningar.

Har du frågor om ansökan?

Kontakta Riksgymnasiets kansli.

Kontakta Riksgymnasiet Örebro