Försäljnings- och serviceprogrammet

För dig som är intresserad av service och kommunikation.

Inriktning:

Handel och service

Teckenspråk

Är du nyfiken på och vill lära dig mer om service och försäljning? Då kan Försäljnings- och serviceprogrammet vara något för dig!

På Försäljnings- och serviceprogrammet får du lära dig om försäljning och inköp av produkter och tjänster. Du får även lära dig om hållbarhet inom handel och om varuflöden. Du får kunskaper om marknadsföring och lär dig att göra informations- och reklammaterial. Stort fokus ligger på service och kommunikation. Du lär dig att möta människor, kommunicera på olika sätt och får digitala kunskaper och färdigheter. Entreprenörskap är en central del i utbildningen.

På Försäljnings- och serviceprogrammet kan du välja om du vill läsa för att ta en yrkesexamen och börja jobba direkt efter gymnasiet eller om du vill komplettera din utbildning med de kurser du behöver för att få grundläggande behörighet till fortsatta studier på högskola eller universitet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Det här är ett yrkesförberedande program. En del av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande (APL) och är minst 15 veckor. Då praktiserar du på en eller flera arbetsplatser. På så sätt får du chansen att träna på det du lärt dig i undervisningen och utveckla dina yrkeskunskaper ytterligare. APL är också ett bra sätt att knyta kontakter med olika arbetsgivare som du kan vända dig till när det är dags för dig att söka jobb.

Teckenspråk

Döva elever läser svenskt teckenspråk som en del av gymnasieutbildningen enligt den individuella studieplanen.

Övriga elever har möjlighet att läsa svenskt teckenspråk som modernt språk.

Examen

För att få en examen från ett nationellt program behöver du slutföra utbildningen med godkända resultat. Elever som inte uppnår kraven för gymnasieexamen får istället ett studiebevis.

Skola

Programmet finns på Rudbecksgymnasiet.

INRIKTNING

Den här inriktningen ger dig en bra plattform för framtida arbete inom handeln. Här lär du dig om inköp, försäljning och praktisk marknadsföring. Du får kunskap om detalj- och partihandel, näthandel, ledarskap och företagande, entreprenörskap samt service och kommunikation.

ÄMNEN OCH POÄNG

• Säljare
  • Butiksledare
  • Yrkeshögskola