Handels- och administrationsprogrammet

(byter namn till Försäljnings- och serviceprogrammet juli 2022)

För dig som är intresserad av service och kommunikation.

Inriktning:

Handel och service

På Handels- och administrationsprogrammet (Försäljnings- och serviceprogrammet från juli 2022) på Rudbecksgymnasiet lär du dig kommunicera på många sätt och att möta människor. Utbildningen ger dig även digitala kunskaper och färdigheter.

Video om Handels- och administrationsprogrammet

Stora möjligheter till en karriär inom handelssektorn

På Handels- och administrationsprogrammet (Försäljnings- och serviceprogrammet från juli 2022) ger vi dig möjlighet att få kunskap inom handel och ekonomi. Med kurser som entreprenörskap, företagsekonomi, utställningsdesign, personlig försäljning med flera får du en yrkesexamen som ger dig stora möjligheter till en karriär inom handelssektorn.

Kreativt och entreprenöriellt lärande

Utbildningen grundar sig i viktiga framtidskompetenser där service, kommunikation, produktkunskap och försäljning är kärnan i utbildningen. Du får arbeta kreativt och entreprenöriellt inom olika områden och får också möjlighet att driva ett UF-företag.

Lärande på arbetsplatser i Sverige och utomlands

Vi arbetar praktiskt och verklighetsnära och erbjuder flera perioder av lärande på arbetsplatser, i Sverige och med viss möjlighet även utomlands, vilket knyter ihop teori med verklighet.

Praktik ger värdefulla branschkontakter

Som elev på Handels- och administrationsprogrammet (Försäljnings- och serviceprogrammet från juli 2022) har du arbetsplatsförlagd tid drygt 15 veckor under din utbildningstid. Genom praktiken får du möjlighet att knyta värdefulla branschkontakter, som du har nytta av i framtiden. Vi har ett långt och framgångsrikt samarbete med ICA, Coop och fackhandel inom till exempel sport- och modebranschen. Praktiken ger dig möjlighet till extrajobb och ibland leda till anställning.

Efter utbildningen

Efter utbildningen är det möjligt att direkt påbörja en yrkesbana eller att fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Kurser för grundläggande behörighet för studier på universitet och högskola ingår i utbildningen.

Handels- och administrationsprogrammet (Försäljnings- och serviceprogrammet från 2022) står för kvalité – vann priset Bättre Skola 2019!

Handels- och administrationsprogrammet fick 2019 kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola som lyfter fram förebilder för andra skolor att inspireras och lära av. Handels-och administrationsprogrammet är stolta över att kvalitetsutmärkelsen Bättre skola. The Swedish Institute of Quality arbetar på uppdrag av Skolverket för att utveckla och driva Bättre Skola. På Handels- och administrationsprogrammet jobbar vi aktivt med det systematiska kvalitetsarbete som fokuserar på programmets kultur och struktur.

INRIKTNING OCH FÖRDJUPNING

Inriktning Handel och service

Inriktningen Handel och service ger dig en bra plattform för framtida arbete inom handeln. Här lär du dig hur ett handelsföretag fungerar. Du får jobba både praktiskt och teoretiskt med till exempel inköp, försäljning och marknadsföring.

Butiksledning och försäljning - fördjupning

En förberedande utbildning för dig som vill arbeta inom inköp, försäljning, marknadsföring eller eget företagande.

ÄMNEN OCH POÄNG

• Säljare
  • Butiksledare
  • Yrkeshögskola
  • Högskolestudier (kräver grundläggande och/eller särskild behörighet)

under utbildningen

• Arbetsplatsförlagd utbildning (APL)

efter högskolestudier

• Ekonom

Kvalitetsarbete

På Rudbecksgymnasiet arbetar vi systematiskt med att följa upp, utvärdera och förbättra kvalitén på våra utbildningar. Resultat, analys och beslut om utvecklingsområden redovisar vi varje år i en kvalitetsrapport för respektive program.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Jörgen Johansson

Studie- och yrkesvägledare