Flexibel undervisning för elever i årskurs 1 från och med 16 november

Från och med 16 november kommer även gymnasiets årskurs 1 ha en kombination av distansundervisning och undervisning på skolan.

Smittspridningen av covid-19 har de senaste veckorna ökat kraftigt i länet. Därför kommer nu även elever i årskurs 1 få en kombination av distansundervisning och undervisning på skolan. Detta för att följa de lokala allmänna råden för länet och för att minska trängsel i kollektivtrafiken som många gymnasieelever använder under rusningstid.

Kombinerad distansundervisning och undervisning på skolan kommer gälla för elever i årskurs 1 från och med måndag 16 november, och kommer fortsätta gälla under resten av höstterminen. Maximalt bör en tredjedel av undervisningen ske på distans

Elever som behöver stöd eller har hemförhållanden som gör det svårt att ta del av undervisning hemifrån ska komma till skolan för att få sin utbildning. Elever som går på program där utbildningen innehåller moment som inte passar för distansstudier ska genomföra dessa moment på skolan.

Beställ frysta lunchlådor

Elever som studerar på distans har möjlighet att beställa frysta lunchlådor att äta de dagar de inte är i skolan. Mer information om hur man beställer lunchlådor får eleverna via Itslearning.

Mer information

Mer information om hur distansundervisningen kommer att se ut på respektive program och för respektive klass får elever och vårdnadshavare via Itslearning.

Relaterad information

På orebro.se kan du se en filmad intervju där gymnasiechefen Mokhtar Bennis och Katarina Arkehag, förvaltningschef förskola och skola diskuterar situationen, utmaningarna och det hårda trycket för de kommunala skolorna i Örebro kommun.