Gå till innehåll

Den röda falken

”Dont judge a book by its cover” är ett gammalt slitet uttryck, men sällan har det passat så bra som på boken Den röda falken skriven av Caroline Hurtig. För när jag tittar på den här boken säger mina fördomar att det kommer vara något Austen-liknande kostymdrama där rika människor har diverse komplicerade relationer med varandra i ett aristokratiskt England men i stället märker du som läsare snabbt att det här är någon slags thriller/fantasy/mysterium som sätter full fart från första sidan och sedan aldrig riktigt saktar ner.

Storyn börjar i Göteborg tidigt 1900-tal där vår huvudperson Livia Falk jobbar som sk jägare för DAF (Disposition av Främmande), en organisation vars uppdrag är att skydda människor från så kallade Främmande. Dessa är väsen från en annan värld som börjat dyka upp i vår och deras enda sätt att överleva här är att ta över kroppar från människor och typ byta ut människans själ mot sin.

Livias jobb är att döda Främmande och under ett av sina uppdrag springer hon in i en ny variant vilket till slut leder till att hon tvingas lämna sina systrar i Göteborg för en resa i Europa för att hitta svaren på vad denna nya sorts Främmande kan vara – och det hon hittar kommer förändra historien för all framtid!

Läs mer på vår blogg Bokpärlan

Finns boken på ditt bibliotek?

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se