Gå till innehåll

I en seriemördares närhet

Clémence Michallons Den tysta gästen tar oss till en liten amerikansk småstad där Aidan Thomas är känd för att alltid ställa upp om någon behöver hjälp. Bara en person vet vad som döljer sig bakom den trevliga ytan; Aidan är en skrupellös seriemördare. Hon som vet är den enda kvinna han fångat och låtit leva, än så länge i alla fall.

Genom tre olika personer dras vi in i en psykologiskt spännande berättelse. I första hand följer vi Rachel som varit fånge i Aidans trädgårdsskjul i fem år. När hans fru dör och måste flytta med dottern ändras Rachels liv då han väljer att ta henne med sig. Hon får bo i ett rum i huset och presenteras för dottern som vän till en vän som behöver någonstans att bo. Kan det här vara en möjlighet till att så småningom lyckas fly?

Samtidigt följer vi den unga barägaren som fallit hårt för den snygge, trevlige änklingen och efter ett tag blir Rachel säker på att hennes fångvaktare har ett nytt offer på kroken. Hon känner starkt att hon inte bara vill rädda sig själv utan även den andra kvinnan, men hur? Kan Aidans dotter bli en allierad eller bara en bricka i ett väldigt farligt spel?

Boken är spännande på mer än ett sätt och väcker många tankar. Vi människor gillar ju ofta att saker i livet är antingen svart eller vitt. Aidan får representera människan som kan vara både ond och god. Frustrerande? Ja! Intressant? Ja!

Läs mer på vår blogg Bokpärlan

Finns boken på ditt bibliotek?

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se