Gå till innehåll
  • Start
  • / Studera Träning och hälsa

Studera Träning och hälsa

Om du gillar att träna och idrotta och lära dig mer om hur träning påverkar din kropp och din hälsa och vill utveckla dina fysiska grundkvaliteter såsom styrka, kondition och rörlighet – då är Träning och hälsa ett bra alternativ!

Kurser

Som elev på Träning och Hälsa har du träning 2 pass i veckan i tre år. Du läser först kurserna Träningslära 1 och 2, totalt 200 poäng och i åk 3 en idrottsfördjupningskurs.

För dig som gillar träning, oavsett om du utövar en idrott eller inte

För dig som håller på med en eller flera idrotter på din fritid t.ex. volleyboll, tennis, fäktning eller simning är Träning och hälsa ett gott komplement till den grenspecifika träningen i klubben. Du får en god fysisk grundträning och kunskaper i träningslära som hjälper dig att planera och genomföra din egen och andras träning. Du kan också läsa Träning och hälsa utan att ha en specifik idrott men vi förutsätter att du gillar att svettas och röra på dig!

Ur kursinnehållet

  • Kondition: Vi testar olika typer av konditionsträning som spinning och olika varianter av löpning som intervaller och distans.
  • Styrka: Vi tränar med kroppen som belastning, provar träning med vikter och andra redskap, komplexa övningar
  • Testlära: Hur kan du se att du tränar rätt? Vi provar olika tester och följer din individuella utveckling
  • Kostens betydelse för träning och hälsa
  • Avslappning/återhämtning

Vi varvar praktisk träning med kunskap OM träning och en av våra utgångspunkter är att din personliga utveckling är viktig oavsett vad du har tränat tidigare och oavsett vilka ambitioner du har med din träning!

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Idrottsgymnasiet Örebro

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se