Gå till innehåll

På Karolinska gymnasiets restaurang kan du varje dag välja mellan tre varmrätter och sallad från vår stora salladsbuffé. I vårt Kafé Karrolina kan du ladda med extra energi i form av goda smörgåsar, frukt, smoothies med mera. För oss i restaurangen och Kaféet är det självklart att så långt som möjligt använda närproducerade, ekologiska, KRAV- och rättvisemärkta råvaror och produkter. 

Restaurangen

Öppettider

Alla skoldagar kl. 10.50–13.20.

Om restaurangen

Karro har äntligen fått en riktig restaurang där vi serverar lunchen. Den är utformad med tre bufféer, allt för att du som gäst ska slippa köa. Slå dig ner och ha en trevlig måltid med dina vänner, allt är för att du ska kunna känna och få en så trevlig måltid som möjligt.

I vårt kök lagar vi all mat från grunden. Varje dag serverar vi tre varmrätter, varav en vegetarisk rätt. Menyn är varierad och erbjuder allt från klassisk husmanskost till modernare rätter. Till måltiden finns självklart även en stor säsongsanpassad salladsbuffé, bröd och dryck.

Ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade råvaror

För oss är det viktigt att laga mat av råvaror vi är stolta över. Det innebär bland annat att majoriteten av råvarorna är ekologiska, att så långt som möjligt välja närproducerade råvaror, att fisken kommer från hållbart bestånd som inte hotas av utrotning och att vi följer råvarans årstid. På så sätt månar vi om både dig, djur och natur.

Logotyp KRAV och MSC

Cirka 65 procent av våra produkter är ekologiska. Vi är MSC-certifierade och registrerade för varumärkesanvändning hos KRAV.

Specialkost

Om du har behov av specialkost ska du fylla i ansökningsblanketten Behov av specialkost inom gymnasieskolan. För vissa typer av specialkost behöver du även lämna ett kostintyg, som kan vara en journalutskrift från 1177 eller intyg från legitimerad sjukvårdspersonal. Manual för utskrift av journalanteckning från 1177.

Blanketten och eventuellt kostintyg ska sedan lämnas till skolsköterskan.

Kontakt

Raimo Kankaanpää, kökschef, raimo.kankaanpaa@orebro.se, 019-21 62 71

Kafé Karrolina

Öppettider

Kaféet är öppet större delen av skoldagen.

Sortiment och utbud

Kaféet, som ligger i nedre hallen i huvudbyggnaden, erbjuder ett brett utbud av bland annat smörgåsar, smoothies, frukt, juicer; allt för att förse dig med extra energi under skoldagen. I vårt utbud finns även kaffe/te, mineralvatten, kakor och bitar. För dig som inte äter frukost hemma erbjuder vi frukostpaket till förmånligt pris.

Utbudet av frukt, smörgås och drycker varierar men KRAV och ekologiska produkter prioriteras. Vi har en tydlig märkning av sortimentet för att du som gäst ska kunna göra medvetna val.

En viktig social mötesplats

Skolan, tillsammans med oss, erbjuder en trygg och trivsam miljö, där caféet fungerar som en social mötesplats för skolans elever och personal. Till oss kommer du för att studera, umgås, koppla av eller bara ses över en fika. Hos oss är allas lika värde allas ansvar!

Ett hälsosammare sortiment

Vi satsar på ett mer hälsosamt sortiment med mindre socker och främjar låga priser på frukt och nyttigare fikasortiment.

En hållbar och hälsosam miljö för alla!

Vår miljö är viktig och den kan vi påverka. Därför tänker vi ekologiskt och handlar närproducerat när det är möjligt. Självklart är vårt kaffe och te både ekologiskt och rättvisemärkt, liksom bananerna.

Kontakta caféet

019-21 65 40

Dekorationsbild

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Karolinska gymnasiet

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se