Gå till innehåll

Det är viktigt att du börjar läsa på rätt nivå. Om du söker kurser i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik eller naturkunskap och saknar betyg, intyg eller testresultat i ämnet, måste du göra ett nivåtest. Vi skickar en kallelse till dig i såfall. Testet behöver du göra för att vi ska kunna placera dig på rätt nivå i den kurs du har sökt. Här nedan kan du läsa mer om testet.

Hur går testet till?

De flesta testerna sker på distans men kan även göras på Komvux Risbergska. Undantag är testet i matematik på grundskolenivå. Det gör du på plats på Komvux Campus Risbergska.

Test på distans;

Att testet sker på distans innebär att du gör testet hemma via ett videomöte i Zoom. Du behöver ha en dator eller Ipad och en mobiltelefon för att kunna göra testet. På educateit.se/test-via-video kan du läsa mer om hur testet går till. Boka test och välj ”test online” via länken; https://app.educateit.se/booking/orebrovux

Test lokalt på plats Komvux Risbergska;

Om du saknar dator, läsplatta, mobil eller känner dig osäker på att göra testet på distans så kan du göra testet lokalt här på Komvux Risbergska. Detta val gör du i samband med bokning av test hos EducatIeIT. Boka test och välj ”test hos Komvux Örebro” via länken; https://app.educateit.se/booking/orebrovux

Viktigt att veta

Om du behöver göra nivåtest får du en kallelse med en länk där du bokar den tid som passar dig. I samband med att du bokar ett test får du bekräftelse i mejl och SMS. Du skapar dina inloggningsuppgifter själv och när du loggat in finns mer instruktioner för testet.

Tänk på att om du inte kan genomföra det bokade testet måste du anmäla det till oss, komvux-test@orebro.se, annars förlorar du din plats på kursen som du har sökt.

Saknar du förkunskaper

Om du inte har några förkunskaper alls i det ämne du söker så ska du inte göra test. Då meddelar du istället antagning.komvux@orebro.se att du helt saknar förkunskaper.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta Komvux

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se