Introduktionsprogram – Programinriktat individuellt val

Du som saknar betyg i ett eller flera grundskoleämnen, och därför inte är behörig till gymnasieskolans nationella program, kan söka ett introduktionsprogram. På Rudbeckssgymnasiet finns introduktionsprogrammet Programinriktat individuellt val.

Programmet vänder sig till dig som saknar behörighet i engelska eller matematik från grundskolan och som vill gå på Vård- och omsorgsprogrammet. Målet är att du på max ett år ska läsa in de kunskaper du saknar.

Du går tillsammans med eleverna på Vård- och omsorgsprogrammet och kombinerar det med studier i de grundskoleämnen där du saknar behörighet.

Så här söker du

Du gör en vanlig gymnasieansökan till Gymnasieantagningen i Örebro län.

Vill du veta mer? Kontakta mig!

Lovisa Rydgren

Studie- och yrkesvägledare