Riksgymnasiet Örebro, för döva och hörselskadade

Tullängsgymnasiet är en av tre skolor i Örebro kommun där Riksgymnasiet Örebro, för döva och hörselskadade finns. På Riksgymnasiet går elever som är döva, har en hörselnedsättning, generell språkstörning eller kombinerad syn- och hörselnedsättning.

Som elev på Riksgymnasiet följer du samma studieplaner som övriga gymnasiet, men alla elever på Riksgymnasiet går i egna klasser. Hos oss är undervisningen antingen på teckenspråk eller talad svenska med stöd av hörselteknik.

På Tullängsgymnasiet går du som läser:

• Bygg- och anläggningsprogrammet
  • El- och energiprogrammet
  • Fordons- och transportprogrammet
  • VVS- och fastighetsprogrammet
  • Introduktionsprogram

Riksgymnasiets webbplats kan du läsa mer om skolan, programmen, hur du söker och skolans elevboenden.

Kontakta Tullängsgymnasiet