Guld och brons i matlagningstävling
Vi säger grattis till Maija Kariniemi och Linus Olsson som tog guld respektive brons i en matlagningstävling i Litauen.
I tävlingen, som kan jämföras med ett europeiskt skolmästerskap, tävlar elever från skolor runtom europa i matlagning och bakning. Totalt var det cirka 400 elever som deltog från 16 olika länder.
Matlagningstävlingen gick ut på att laga två "amuse bouche" (en väldigt liten förrätt) och en varmrätt på tid. Lagen lottas och vår Linus Olsson fick tävla med Jitse Bosch från Nederländerna och Benedetta Nardini från Italien. Tillsammans tog de en bronsmedalj.
De lagade en amouse bouche med salt sill som huvudråvara och en med karljohanssvamp, som dessutom skulle tillagas enligt traditionella littauiska recept. Huvudingrediens i varmrätten var lammracks, medan övriga ingredienser var hemliga fram till tävlingens början.
I desserttävlingen blev det guld för Maija Kariniemi som tävlade tillsammans med Hanna Conroy från Irland. De skulle skapa en chouxbakelse i modern stil. Innan tävlingen presenterades den hemliga ingrediensen, som i år var kardemumma.
Maija och Hannas bidrag var en houxbakelse med krispig mandel- och kardemummatopp fylld med vit chokladcremaieux och en hallonbeauvoir – även den med lite kardemumma i. Som dekoration en rödfärgad chokladskiva samt karamelltuille, hallonsås och färska hallon.
Senast uppdaterad:
Tack för ditt svar!
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Tack för ditt svar!
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.