Naturbruksprogrammet bjuder in till fest – välkommen på Naturbruksdagen!

Äntligen är det dags för Naturbruksdagen igen! Hästaktiviteter, simulatorer och traktorkörning – det och mycket mer händer lördag 4 maj kl. 10-14 på Kvinnerstaområdet.

Tid och plats

  • Lördag 4 maj 2024, kl. 10–14.
  • Adress: Kvinnerstaområdet, Kvinnersta 533, Örebro.

– Naturbruksdagen är både ett öppet hus för de ungdomar som ska söka gymnasiet och en händelserik och rolig dag för hela familjen, berättar Linnea Gerlström, rektor på Naturbruksprogrammet.

Naturbruksdagen är en uppskattad tradition där Naturbruksprogrammet tillsammans med samarbetspartners bjuder in till en dag fylld av aktiviteter. Dagen bjuder på uppvisning av islandshästar och körhästar, utställning med traktorer, möjligheten att provköra traktor– och mycket mer. Elever och lärare finns också på plats.

En av länets bästa hästanläggningar och modern skogsmaskinpark

I Sverige har antalet elever som söker till Naturbruksprogrammet ökat markant de senaste åren och programmet har blivit ett av de mest populära yrkesprogrammen. På Kvinnerstaområdet finns en av länets bästa hästanläggningar, eget utbildningsstall och egen anläggning med ridhus och träningsmöjligheter för både ridning och trav. Det finns också en modern skogsmaskinpark, simulatorer och egen skogsmark, som eleverna brukar med moderna skogsmaskiner.

– De senaste åren har Naturbruksprogrammet på Kvinnerstaområdet genomgått stora förändringar för att bli ännu mer attraktivt och matcha branschens efterfrågan på arbetskraft. Idag är det fler elever som söker till inriktningen Lantbruk utan att ha någon tidigare bakgrund inom lantbruk. Det är väldigt positivt med tanke på det stora kompetensbehov som finns inom branschen. Många av eleverna inom samtliga inriktningar får erbjudanden om anställning redan innan examen, säger rektor Linnea Gerlström.

Sedan 2021 är Naturbruksprogrammet en del av Karolinska gymnasiet och erbjuder inriktningarna lantbruk, hästhållning och skogsbruk. Eleverna läser gymnasiegemensamma ämnen i centrala Örebro och yrkeskurserna på Kvinnerstaområdet och ute på gårdar hos länets lantbrukare.

Läs mer om Naturbruksprogrammet

Frågor?

Kontakta Ida Lundstedt, ida.a.lundstedt@orebro.se, 019-21 37 81.

Senast uppdaterad:

Publicerad: