• / För dig med språkstörning

För dig med språkstörning

Teckenspråk

Om du har diagnosen generell språkstörning (diagnoskod F80.2B) kan du ansöka till Riksgymnasiet. För att du som elev ska kunna antas måste din språkstörning vara grav samt det framträdande problemet och inte en språknedsättning till följd av andra diagnoser.

På Riksgymnasiet jobbar personal som kan mycket om språkstörning. De vet att alla elever har olika sätt att lära sig och därför behöver olika typer av stöd, till exempel:

• Mer tid
  • Fler repetitioner
  • Bildstöd
  • Tydlig struktur
  • Olika lärverktyg, till exempel datorprogram och appar

Egen logoped

På Riksgymnasiet finns en logoped. Logopeden jobbar främst med utbildning och handledning för personalen på Riksgymnasiets skolor och boenden. Logopeden träffar även elever enskilt.

Kontakta Riksgymnasiet Örebro