Riksgymnasiet i Örebro - en del av Örebro kommun

För dig som är döv eller har en hörsel­nedsättning.

Gymnasieutbildning för döva och hörselskadade

Teckenspråk

Välkommen till Riksgymnasiet Örebro – en del av Örebro kommuns gymnasieskola!

Öppet hus och besök

Du som är nyfiken på hur det är att vara elev hos oss är givetvis välkommen att göra ett besök, och till hösten har vi även inplanerade datum för öppet hus hos oss. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att boka ett besök eller för att anmäla din medverkan till något av våra öppna hus.

Det här är Riksgymnasiet i Örebro

Riksgymnasiet i Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. Du kan också gå på Riksgymnasiet om du har en kombinerad syn- och hörselnedsättning eller har en viss typ av språkstörning.

Här på Riksgymnasiet tar vi emot elever från hela Sverige. Vi har ett stort utbud av gymnasieprogram och ansvarar självklart för att teknik och kommunikation fungerar.

På Riksgymnasiet får du mer än bara en utbildning. Vi har boende för dig som har långt att resa till skolan och så har vi en egen mötesplats som heter Café 019. Där kan du träffa många andra ungdomar med dövhet, hörsel- eller språknedsättning.

Problem med anmälan till öppet hus eller med webbplatsens funktionalitet?

Uppstår det tekniska problem när du ska anmäla dig till vårt öppna hus eller har du problem med funktionaliteten på vår webbplats? Då vill vi tipsa dig om att göra din anmälan och besöka vår webbplats via en annan webbläsare. Vi rekomenderar att du använder Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge.

Information om coronaviruset

Kontakta Riksgymnasiet Örebro