Riksgymnasiet i Örebro - en del av Örebro kommun

För dig som är döv eller har en hörsel­nedsättning.

Gymnasieutbildning för döva och hörselskadade

Teckenspråk

Välkommen till Riksgymnasiet Örebro – en del av Örebro kommuns gymnasieskola!

Är du nyfiken på hur det är att vara elev på Riksgymnasiet?

Besök och öppet hus är inställda på grund av pandemin, men du är varmt välkommen att kontakta oss för att få den information just du önskar.

Det här är Riksgymnasiet i Örebro

Riksgymnasiet i Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. Du kan också gå på Riksgymnasiet om du har en kombinerad syn- och hörselnedsättning eller har en viss typ av språkstörning.

Här på Riksgymnasiet tar vi emot elever från hela Sverige. Vi har ett stort utbud av gymnasieprogram och ansvarar självklart för att teknik och kommunikation fungerar.

På Riksgymnasiet får du mer än bara en utbildning. Vi har boende för dig som har långt att resa till skolan och så har vi en egen mötesplats som heter Café 019. Där kan du träffa många andra ungdomar med dövhet, hörsel- eller språknedsättning.

Information om coronaviruset

Kontakta Riksgymnasiet Örebro