Riksgymnasiet i Örebro - en del av Örebro kommun

För dig som är döv eller har en hörsel­nedsättning.

Gymnasieutbildning för döva och hörselskadade

Välkommen till Riksgymnasiet Örebro – en del av Örebro kommuns gymnasieskola!

Teckenspråk - välkommen att kontakta oss

Det här är Riksgymnasiet i Örebro

Riksgymnasiet i Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. Du kan också gå på Riksgymnasiet om du har en kombinerad syn- och hörselnedsättning eller har en viss typ av språkstörning.

Här på Riksgymnasiet tar vi emot elever från hela Sverige. Vi har ett stort utbud av gymnasieprogram och ansvarar självklart för att teknik och kommunikation fungerar.

På Riksgymnasiet får du mer än bara en utbildning. Vi har boende för dig som har långt att resa till skolan och så har vi en egen mötesplats som heter Café 019. Där kan du träffa många andra ungdomar med dövhet, hörsel- eller språknedsättning.

Kontakta oss gärna

Du som är intresserad av vår verksamhet är givetvis välkommen att ta kontakt med oss. Vi arrangerar återkommande öppna hus där du som nyfiken elev är välkommen att besöka oss. Vi vill gärna träffa dig, så håll utkik framöver för att anmäla dig när vi bjuder in till formella besök.

Vill du veta mer om oss när det passar dig eller har du funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss!

Ska du söka gymnasiet och har en hörselnedsättning? Träffa oss digitalt den 26 januari!

Onsdagen den 26 januari bjuder vi in till en digital träff för dig som har en hörselnedsättning eller som har ett barn med en hörselnedsättning. Vi kommer att berättar om vår verksamhet och svarar på just dina frågor om vår utbildning.

Träffen sker digitalt och du behöver inte anmäla dig. För att medverka klickar du in dig på mötet via länken nedan. För att administrera träffen använder vi oss av mötesverktyget Microsoft Teams, men du behöver inte ha programmet på din dator för att kunna ansluta dig till mötet. Istället kan du ansluta dig till träffen genom att använda någon av de vanligaste webbläsarna. Klicka här på denna länk för att ansluta dig till mötet.

Tänk på att vara på ett ställe där du har bra internetanslutning under mötet, anslut dig i bra tid, ha mikrofonen avstängd om du inte vill ställa en fråga eller liknande och respektera andra som deltar.

18:00 – Välkommen - Det här är Riksgymnasiet!

18:10 – Våra skolor & program

18:20 – Våra boenden & fritiden

18:40 – Öppet för frågor (Avsatt ca. 20 minuter)

Innan mötet uppmuntrar vi dig att ta en titt på vår film om vår verksamhet. Filmen ger dig övergripande information om oss.

Kommer det upp några frågor inför mötet och efter att du kollat på filmen är du välkommen att höra av dig till oss så att vi kan bemöta dessa under vår digitala träff. Mejla eventuella frågor till riksgymnasiet.kansli@orebro.se

Välkommen!

Information om coronaviruset