Gå till innehåll

Studera på dagtid eller flex/distans – grundläggande kurser

Du som vill läsa grundläggande kurser på Komvux studerar på dagtid eller flex/distans. Du kan även välja om du vill studera på deltid eller heltid.

Studier på dagtid

Om du väljer att studera på dagtid har du lärarledda lektioner på Campus Risbergska kl. 8–17. Antal lektioner per vecka varierar beroende på antalet poäng på kursen du läser.

Du använder en lärplattform som heter Fronter. I Fronter har du tillgång till materialet i kursen. Utöver lektionerna i skolan måste du även avsätta tid för hemuppgifter och egna studier.

Studier på flex/distans

Att studera på flex/distans innebär att du studerar på egen hand enligt en planering där du löpande lämnar in inlämningsuppgifter. Du använder en lärplattform som heter Fronter. I Fronter har du tillgång till materialet i kursen. Via Fronter har du även kontakt med dina lärare. Din undervisning sker mest digitalt och du behöver därför en egen dator. Det finns även möjlighet att få handledning på plats på Campus Risbergska.

Studieformen är flexibel då du bestämmer själv när och var du ska studera, men den kräver mycket hög självdisciplin och motivation då du själv helt tar ansvar för studierna.

Som närvarokontroll ska du ha löpande kontakt med din lärare och inom en bestämd tid göra de uppgifter du får. I många kurser ingår en muntlig examination. I kurserna ingår obligatoriska träffar på plats på Campus Risbergska för moment som tillexempel muntliga redovisningar eller nationella prov. Dessa moment gör du på plats i Örebro. Tider för handledning och obligatoriska träffar får du vid kursstart.

Ibland är det externa utbildningsföretag som håller i kursen och då gäller deras information.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Komvux

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se